lørdag 17. desember 2011

Solveig Hisdal

Det er to år siden at jeg var i Bergen. Jeg drømte om rosemaling, ikke malt med pensel men strikket med ull. Derfor letet jeg etter en mønsterbok med forlegg og jeg ønsket å forvandle malemønster til strikkemønster. Men ... nei, det kjem helt annerledes.
Veien min i bokhandel gikk forbi en hylle med strikkebøker og da fikk jeg øye på boken DIKT I MASKER fra Solveig Hisdal. Og hva skal jeg si da ... jeg var forelsket i en to tre! Boken var mitt!
Jeg slukte den ... historien om Solveig var så spennende, som hun var interessert i gamle mønster allerede når hun var ung.
Først når jeg var hjemme igjen fant jeg en artikkel i en strikkejournal - hvilken tilfeldighet! - som opplyste meg at det var en kilde her i Tyskland hvor jeg kunne få den ull som var brukt i den bok.
Så var det ikke lang tid at jeg tenkte meg om og jeg velgte modell 136, som dere kan se her.

Nå skal dere se framgangen til nå:Snart skal beginne juleferietid og jeg håper at jeg skal få tid for å strikke videre da ...

Hei til alle som kommer til besøk!

ULL-Rike - hva tenker en norsk kvinne, når hun leser det?
Mitt riktig navn er Ulrike, jeg er tysk, men jeg elsker Norge og alt som er norsk. Derfor skriver jeg min tredje blog på norsk, så at jeg kan få kontakt med norske kvinner som elsker å strikke som jeg.
ULL ... er det ikke morsomt, at jeg har ull i mitt navn? Og dertil er jeg rik med ull. Derfor ULL-Rike ...
Dessuten skriver jeg på norsk (ikke uten feil, selvfølgelig ... jeg har lært norsk bare på ferietid i Norge) så at jeg skal kanskje bli bedre i det. 
Det som man vil være flink til må man øve, ikke sant?

Altså ... hva vil du som leser finne her?

Det skal komme mange innlegg med strikkeprodukter men også inntrykk fra norsk natur og landskap - alt som angår Norge.

Nå blir det bare å si:

Hjertelig velkommen til min norsk strikkeblog!